Αθηνά Μακρατζάκη

Αθηνά Μακρατζάκη

Βιογραφικό

Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου (4008, 15/6/2009)

Βιογραφικό Απόφοιτη Προγράμματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, πάνω στην Ψυχολογία της Υγείας. Υποτροφία Αριστείας Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Υποψήφια Διδάκτωρ Ψυχολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, με θέμα διδακτορικής διατριβής σχετικό με την ποιότητα ζωής σχετιζόμενης με την υγεία παιδιατρικών ογκολογικών ασθενών στην Ελλάδα κατά την οξεία φάση της θεραπείας.

Ως ψυχοθεραπεύτρια, έχω εξειδικευτεί στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων, Παιδιών και Εφήβων στην Εταιρία Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών, όπου πληροί όλα τα εκπαιδευτικά κριτήρια της European Association for Behavioural and Cognitive Therapies - EABCT. Στα πλαίσια της εξειδίκευσής μου, έχω εκπαιδευτεί στην ψυχολογική αξιολόγηση, το θεραπευτικό σχεδιασμό και τη θεραπευτική αντιμετώπιση ενός εύρους ψυχοπαθολογικών καταστάσεων. Επίσης, είμαι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων.

spoudes

Εργασιακή εμπειρία


Έχω εργαστεί ως Ψυχολόγος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (Δημοτικά Σχολεία Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Τομέα), όπου ασχολήθηκα με τη συμβουλευτική υποστήριξη αλλά και την ψυχολογική εκτίμηση και παρέμβαση σε παιδιά και γονείς δημοτικών σχολείων. Επιπλέον, ασχολήθηκα με την ατομική αλλά και ομαδική υποστήριξη των παιδιών (συναισθηματική ενδυνάμωση, πρόγραμμα αντιμετώπισης bullying) καθώς και την ενημέρωση και ψυχοεκπαίδευση των δασκάλων και γονέων σχετικά με ζητήματα υποστήριξης παιδιών κατά τη φάση της προεφηβείας.

Επίσης εργάστηκα ως Ψυχολόγος στην Κοινωνική Μέριμνα του Δήμου Κηφισιάς, όπου ασχολήθηκα με την ψυχολογική εκτίμηση και συμβουλευτική ενηλίκων, την παροχή συμβουλευτικής σε δημοτικά σχολεία, και την εποπτεία στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Πρότυπος Λαχανόκηπος και Θεραπευτικός Κήπος» σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου Κηφισιάς.

Από το Μάρτιο του 2011 έως το Μάιο του 2015 έχω εργαστεί εθελοντικά στο Ογκολογικό Τμήμα του ΓΝ Παίδων «Π.&Α. Κυριακού», στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ», όπου ασχολήθηκα με την ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια και των γονέων/φροντιστών.

a11

a0

Επίσης, στα πλαίσια της προπτυχιακής μου πρακτικής άσκησης και μεταπτυχιακής μου ειδίκευσης, έχω αποκτήσει κλινική εμπειρία στη β' Ψυχιατρική Κλινική της Ψυχιατρικής Μονάδας του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χανίων και έχω συνεργαστεί με το Κέντρο Πρόληψης Δήμου Γλυφάδας αλλά και το Σικιαρίδειο Ίδρυμα Ειδικής Αγωγής και Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Επιπλέον, συνεργάζομαι με το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς ως απόφοιτη Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια Γνωσιακής-Συμπεριφοριστικής κατεύθυνσης.

Στο παρόν, εργάζομαι ως Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια ενηλίκων και παιδιών/εφήβων στο ιδιωτικό μου γραφείο.

Ερευνητική δράση


Oι ερευνητικές μου μελέτες είναι σχετικές με τη διερεύνηση της ποιότητας ζωής των παιδιών με καρκίνο, και έχω συμμετάσχει στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχολογικής Έρευνας: «Η ψυχολογία σε κρίσιμους καιρούς», στην Αλεξανδρούπολη, με προφορική ανακοίνωση της ερευνητικής εργασίας με θέμα τη «Διερεύνηση της ποιότητας ζωής σχετιζόμενης με την υγεία σε παιδιατρικούς ογκολογικούς ασθενείς». Επίσης, έχω ασχοληθεί ερευνητικά με την επαγγελματική εξουθένωσης σε σχέση με τα χαρακτηριστικά προσωπικότητας και ψυχολογικής λειτουργικότητας σε νοσηλευτές.

a3

a1

Επιπλέον εκπαιδευτικές δράσεις


Έχω εκπαιδευτεί σε ένα εύρος επιπρόσθετων κλινικών παρεμβάσεων, τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά και εφήβους. Συγκεκριμένα, η εκπαίδευση είναι σχετική με την πρόληψη και παρέμβαση των αυτοκτονικών συμπεριφορών, καθώς και την κλινική αξιολόγηση μέσω του Πολυδιάστατου Ερωτηματολογίου Προσωπικότητας της Μινεσότα- MMPI 2 (Ison Psychometrica). Επίσης, έχω εκπαιδευτεί στη διαχείριση ψυχοπαθολογικών δυσκολιών σε παιδιά και εφήβους στο Τμήμα Ψυχιατρικής Παιδιών και Εφήβων του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής «Σισμανόγλειο», και έχω παρακολουθήσει εκπαιδευτικές δράσεις σχετικές με την ψυχοκοινωνική στήριξη του παιδιού με καρκίνο και της οικογένειάς του.

Επιπλέον, έχω λάβει ειδική εκπαίδευση στην Κλινική διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση της ΔΕΠ-Υ, καθώς και τη στήριξη Παιδιών και Εφήβων μετά από καταστροφικά γεγονότα. Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, έχω παρακολουθήσει πλήθος συνεδρίων και σεμιναρίων που αφορούν τη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική θεραπεία αλλά και διάφορες ψυχοθεραπευτικές πρακτικές σε πληθυσμό ενηλίκων αλλά και παιδιών και εφήβων.

Επιπλέον ψυχοθεραπευτικές δράσεις


Στα πλαίσια μιας ολοκληρωμένης και αποτελεσματικότερης παροχής ψυχοθεραπευτικής υποστήριξης, έχω πραγματοποιήσει προσωπική θεραπεία τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό πλαίσιο, και συμμετέχω σε εποπτικές ομάδες.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Μπορείτε να στείλετε τα μηνύματα σας στην παρακάτω φόρμα επικοινωνίας ή στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
Επίσης μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 697 369 1529.